ביטוח סיעודי קולקטיבי

נשאלת השאלה מתי הופך אדם מחולה הזקוק לטיפול לאדם המוכר כחולה סיעודי? ובכן אדם סיעודי הינו אדם שאינו מסוגל לקיים את ששת פעולות הקיום הבסיסיות ובתוכם הפעולות הללו: לקום, להתנועע וללכת, להתיישב, להתפשט, להתקלח ולהתלבש, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, או אדם הסובל מתשישות נפשית. עבור רוב חברות הביטוח אי יכולת קיום שתי פעולות מבין כל אלו המפורטות מעלה מספיקה על מנת לקבוע כי האדם הינו סיעודי, בתנאי שאחת משתי הפעולות היא אי שליטה על סוגרים. במקרה של חוסר יכולת לקיים שלוש ויותר אין ספק לגבי הגדרתו של המבוטח.

ביטוח סיעודי קולקטיבי, יתרונות וחסרונות

על אף החשש ממה שטומן בחובו העתיד לא כולנו יכולים להרשות לעצמנו ביטוח סיעודי פרטי. ביטוח מסוג זה עולה כסף רב והתחייבות לתשלום קבוע לאורך שנים ובעצם עד יומנו האחרון. האפשרות השנייה העומדת לרשותנו היא ביטוח סיעודי קולקטיבי המוצע על ידי רוב קופות החולים וגם על ידי גופים גדולים שונים ואפילו ועדי עובדים. כמובן שהביטוח הסיעודי קולקטיבי שונה בסטנדרטים שלו ובמה שהוא מציע מזה הפרטי, בעיקר באופן הפיצוי ובגובהו אך למרות זאת הוא מאפשר שקט נפשי יחסי.

ביטוחים סיעודיים בקופות החולים השונות:

פוליסות ביטוח לאומית

פוליסות ביטוח כללית

פוליסות ביטוח מאוחדת

פוליסות ביטוח מכבי

אחד מיתרונותיו הבולטים של הביטוח הקולקטיבי הוא שלרוב לא נדרש להמציא מסמך המעיד על המצב הבריאותי של המבוטח. היעדר הצהרת בריאות שכזו מאפשרת לרבים לבטח את עצמם בביטוח סיעודי כאשר רוב החברות האחרות היו דוחות אותן על הסף מפאת הפסד עתידי וחוסר נכונות להשקיע בהם כספית לאור מצבם הבריאותי.

החיסרון הגדול של הביטוח הקולקטיבי לעומת יתרון היעדר הצהרת בריאות הוא תוקפו הקצר. ביטוח קולקטיבי עשוי לפוג בתוך שנתיים או שלוש ולהותיר את המבוטח ללא המשך כיסוי ופיצוי. לאחר שנים אלו מעריכה שנית חברת הביטוח את הפוליסות ובוחרת להעלות או להוריד את המחיר ורוב הזמן, וודאי כבר ניחשתם נכון, היא לא בוחרת להוזיל אותו. מה עושה במקרה כזה אדם שהתחיל לשלם עבור הביטוח כאשר מצבו הפיזי היה טוב אך כיום לאחר שלוש שנים הוא סיעודי ותלוי תלות מוחלטת בכספי הביטוח? שאלה קשה, והתשובה עליה היא, מחפש חברת ביטוח אחרת שתואיל בטובה להעניק לו חסות. דבר שלא יהיה קל או פשוט כלל. כאמור העלות הזולה של הביטוח הקולקטיבי עשויה לעלות בסופו של דבר ביוקר.

המלצה חמה

כמו בכל פוליסת ביטוח יש לוודא ולקרוא היטב את המילים הקטנות. לשאול האם כל אחת מהפעולות אותן לא יכול האדם לבצע מעניקות לו מאה אחוזי פיצוי ולא פחות. לוודא מהם תנאי התגמול, האם הם ניתנים בהתאם להוצאות המבוטח, מה שנקרא בעגת הביטוח "שיפוי" או ניתנות כפיצוי בגובה מסויים בדומה לביטוח פרטי. לשאול מראש מהן החרגות הביטוח, האם תאונות דרכים או פעולות טרור למשל אינן כלולות תחת מטריית הביטוח. לוודא שתקופת האכשרה עד היכנס הביטוח לפועל הינה קצרה ותקופת ההמתנה, עד לקבלת פיצויים בעת הצורך נמוכה אף היא.

כל השאלות הללו חשובות מאד ומשמעותיות ביותר עבור המבוטח בהמשך אך יש לשאול אותן ולוודא את תשובותיהן טרם ההצטרפות לביטוח. לא כל ביטוחי הסיעוד הקולקטיביים זהים, יש שמציעים יותר ויש פחות וכדאי לערוך סקר שוק נבון. כדאי גם כמובן להתייעץ עם סוכן מקצועי ואובייקטיבי ככל שניתן שיתאים עבורכם את הפוליסה המתאימה ביותר ויוודא שהניירת והשאלונים מוגשים כראוי, שאין טעויות בטפסים כפי שמתרחש פעמים רבות ועולה ביוקר למבוטח וכמובן שאין כפל תשלומים על כפל כיסויים.

תוכן עניינים
שתפו את המאמר:
כאן לשירותכם
אנו זמינים עבורכם לכל שאלה

לשאלות, שירות לקוחות או כל עניין אחר אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר:

מאמרים נוספים:

לפרטים נוספים ויעוץ מקצועי

צרו איתנו קשר כבר היום