האם ביטוח תלמידים מתאפשר גם בחופש הגדול?

ביטוח תלמידים בחופש הגדולכשהילדים לומדים בבית הספר, הם נמצאים בסביבה מוגנת למדי. באחריות המוסד החינוכי, בית הספר או גני הילדים, לדאוג להם ועל המורים והגננות מוטלת אחריות אישית לשמור על ביטחונם, כפי שהורים דואגים לילדיהם.

מובן שעשויות להתרחש תאונות שונות, גם אם הילדים נמצאים בהשגחה מתמדת, אולם לצורך כך קיים ביטוח תאונות לתלמידים. אך מה קורה בחופש הגדול?בתקופת החופשה מהלימודים, הילדים משתתפים בפעילויות שונות, בחוגים ובקייטנות. הילדים הולכים לבריכה ולים, משחקים עם חברים בגינה או בפארק וקיים בהחלט סיכוי לכך שהילדים יפגעו במהלך פעילויות אלה. לכן, הורים הרוצים לדאוג לילדיהם שואלים – האם ניתן לבטח תלמידים גם בתקופת החופש הגדול? ואם כן, באיזו דרך יש לעשות זאת?

הכיסוי הביטוחי – גם בימי החופש

בכל שנה, החל מגילאי הגן, גובים ברשויות המקומיות במסגרת תשלומי החובה גם דמי ביטוח עבור התלמידים. דמי הביטוח נועדו לרכישת פוליסת ביטוח, שמספקת כיסוי הולם למקרה שאחד התלמידים יהיה מעורב, חלילה, בתאונה. חשוב לשים לב לעובדה חשובה – במידה והילד נפגע בתאונה וניזוק גם מחוץ לבית הספר, ניתן היה להגיש תביעה לחברת הביטוח.

ישם לשים לב כי על פי החלטת וועדת החינוך של הכנסת, הביטוח איננו מיועד אך ורק לתקופת הלימודים. הכיסוי הביטוחי נועד לכל מקרה של תאונה (להוציא תאונות דרכים), גם במידה ומדובר בתקופת החופש. ההורים לא מחויבים לרכוש כיסוי מיוחד, נוסף, כדי לדעת שילדיהם מבוטחים בחופש הגדול.

פגיעה בתאונת דרכים ובתאונת עבודה

על פי החוק, ביטוח תאונות המכסה את כלל התלמידים הלומדים בארץ תקף במשך עשרים וארבע שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. הכיסוי תקף לימי חול, לשבתות, לחגים וכאמור – גם לחופש הגדול. אך חשוב לשים לב כי הכיסוי הינו למקרי תאונה בלבד, לא לנזק שנוצר עקב מחלה למשל. גם כאשר קיים כיסוי חלופי שנועד לספק פיצוי לנזק הנוצר מתאונות, נכות קבועה או זמנית, הגורם שיהיה אחראי לפיצוי לא יהיה חברת הביטוח, המבטחת את התלמידים.

במידה ובמהלך החופשה היה מעורב תלמיד פלוני בתאונת דרכים, למשל, יש להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח של הנהג הפוגע. במידה והתלמיד נפגע במסגרת עבודה בקיץ והפגיעה נחשבת לתאונת עבודה, הרי שהגורם שאותו יש לתבוע יהיה המוסד לביטוח לאומי. ישנם כללים ברורים לגבי תאונות עבודה וביטוח לאומי ישלם תגמולים לכל מי שנפגע במסגרת עבודתו.

כיסוי מוגדל – בפוליסה פרטית

השאלה האם יש צורך לבטח תלמידים במיוחד לחופש הגדול, מעבר לביטוח התאונות המקובל, נתונה לשיקולם של ההורים. כמו כל ביטוח, גם ביטוח תאונות לתלמידים מוגבל בסכום. מכיוון שמדובר בפוליסה קבוצתית, אין ההורים יכולים לקבל פיצוי מעבר לנקוב בפוליסה. ניתן, אם כן, לרכוש פוליסת ביטוח פרטית, לכל תקופת זמן שהיא ולאו דווקא לתקופת החופש, שבה גובה הכיסוי יקבע בחוזה הביטוח.

נכון למועד כתיבת שורות אלה, הכיסוי בהתאם לפוליסה תאונות לתלמידים תעניק פיצוי במידה ונוצרה נכות של יותר מ-5 אחוזים. כמו כן, הפוליסה איננה מכסה נכות נפשית או פגיעה אסתטית (למשל צלקות). נכות מלאה, כלומר מאה אחוזי נכות, תגרור פיצוי של עד ארבע מאות אלף ₪. במידה ומבקשים לרכוש פוליסה המספקת כיסוי מורחב יותר, ניתן לעשות זאת באופן פרטי.

עוד חשוב לציין כי במידה וילד נפגע, חלילה, במהלך החופש הגדול, ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד גורמים שניתן לראות בהם אשמים או רשלניים. בריכת שחיה, חוג ספורט, קייטנה, גורמים כאלה בדרך כלל רוכשים ביטוח צד ג' ובנוסף, ניתן להגיש תביעת נזיקית בשל רשלנות גם ללא קשר לקיומה של פוליסה כזאת או אחרת.

תוכן עניינים
שתפו את המאמר:
כאן לשירותכם
אנו זמינים עבורכם לכל שאלה

לשאלות, שירות לקוחות או כל עניין אחר אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר:

מאמרים נוספים:

לפרטים נוספים ויעוץ מקצועי

צרו איתנו קשר כבר היום